Természetesen én imádom a zöld turmixok natúr ízét, de sokszor szeretem, ha van benne fahéj. A zöld turmix úgy tökéletes, ahogyan van, ez teljesen egyéni ízlés dolga, hogy tovább ízesíted fűszerekkel. Illetve van még 1 kategória, amikor nem ízlik a zöld turmix íze, de szeretnéd inni. Na ilyenkor jönnek igazán jól a fűszerek és egyéb trükkök.

A banánról eddig nem sokat írtam, hiszen nagyon egészséges tud lenni a banán, de nagyon magas a cukortartalma, illetve sok embernek megfogja a hasát.

 1. A legegyszerűbb, ha nem ízlik a turmix, hogy emeled a benne lévő gyümölcsök mennyiségét.
 2. Ha még mindig nem jó ízű, tehetsz bele egy fél, vagy egy egész banánt.
 3. Próbálkozhatsz a fahéjjal.
 4. Ritka, de volt olyan ügyfelem, aki a sós turmixokat szerette uborkával, sóval, borssal, paradicsomlével ízesítette.
 5. Fűszerek, amiket még a zöld turmixba lehet tenni: szegfűszeg, kardamon, gyömbér, zöld fűszerek, petrezselyem, melyek csak fokozzák az emésztés serkentő hatást.
 6. Folyadékként ugyanebben segíthet, a natúr joghurt, a friss gyümölcslé, a zöld tea, vagy épp sokan szeretik magtejekkel.
 7. A kakaópor is bevethető, ha minden kötél szakad, ebből a cukormenteset ajánlom.
 8. Változtat az ízén a lenmag, avokádó, ami még az állagát is krémesebbé teszi.
 9. Valakinek azzal van problémája, hogy az állaga nem megfelelő, ilyenkor csinálhatod teljesen sűrűre és akkor kanalazhatod. Megszórhatod, mint egy müzlit kakaóval, vagy fahéjjal, mandulával.

Hogyan vegyük rá a gyerekeket, hogy igyanak zöld turmixot?

Vannak gyerekek, akik minden további nélkül megisszák és nagyon szeretik is a zöld turmixokat. De ha még sem, itt van pár ötlet, amit bevethetsz:

 1. Vegyetek egy poharat, amit ő választ ez legyen a turmixos pohara.
 2. Ha van kedvenc gyümölcse, annak az íze domináljon benne.
 3. Csinálja ő a turmixot, erre már egész pici koruktól rászoktathatóak, hogy az alapanyagokat ők dobálják bele a gépbe, ők nyomhatják meg a gombot.
 4. A banánosat szokták szeretni a gyerekek.
 5. Csináljatok egy táblát, ahol mindig kap egy matricát, ha megissza a turmixot, 10 matrica után valami ajándék, vagy bármi más ami motiválja.
 6. Nálunk ez működik, a Müller és DM-ben kapható teljesen finomra őrölt Kinder Müzli

én nem csinálok neki másik turmixot, mindig az enyémből öntök egy kis tálba, teszek bele ebből a müzliből, majd megszórom kakaó porral, természetesen cukrossal 🙂 mert azzal eszi meg, de így bejut a szervezetébe a nyers spenót, cékla, kínai kel, stb. és ennek nagyobb az értéke minthogy eszik egy kis kanál kakaót.

Vital tipp 3.

Mindig arra törekedj, hogy a lehető legtöbb zöldet turmixold és a gyümölcsök lehetőleg alacsony cukortartalmúak, csak az ízesítés és élvezhetőség miatt legyenek benne. A zöldségekben minden hasznos tápanyag, vitamin benne van, amire szüksége van a szervezetednek.

 Zöld turmix recept gyerekeknek:

 • 1 marék spenót,
 • 1 banán,
 • 1 vaníliás krémtúró,
 • Víz tetszőlegesen.

Legyetek Jól, Betty