A zöld turmixod, ami igazán felturbózza és még táplálóbbá teszi, azok a jó minőségű zsírok és olajok. Tehetsz a zöld turmixba kókuszzsírt, olajakat mint például: (oliva, tökmag, lenmag, mák olaj) Őrölt vagy tört lenmaggal, chia maggal is gazdagíthatod a turmixod. Az avokádó is csodálatos zsír forrás. Jótékony hatása van a májra is.

Nagyon fontos, hogy tudd!! A zöldségek és gyümölcsökben vannak zsírban oldódó vitaminok is, amik akkor oldódnak ki, ha zsírokat is fogyasztasz.

A zsírok másik előnye, hogy segítenek kontrollálni a farkas éhséget ugyanis az mellett , hogy nagyon jó energia források a testnek, telítenek és nem engedik az ételben lévő szénhidrátoknak gyorsan megemelni a vércukor szintjét.

A programomban mindig felhívom az ügyfeleim figyelmét, hogy a gyümölcsök mellé egyenek pár szem natúr magot, mandulát, diót, kesudiót, ezzel lassítva a gyümölcsökben lévő cukrok felszívódását.

Ezek a zsír és olaj források jótékony hatással vannak a szervezetre,mértékkel nyugodtan fogyaszthatjuk őket diétázás közben is.

Miből mennyit?

  • Kókuszzsír : 1-2 kiskanál
  • Oliva olaj: 1-2 kiskanál
  • Lenmag pehely: 1-3 evőkanál
  • chia mag: 1-3 evőkanál

Zöld turmix recept

  • 2-3 marék spenót
  • 1-2 marék meggy
  • 1 kiskanál kókuszzsír
  • ½ avokádó
  • 1 alma
  • 1 evőkanál lenmag pehely
  • 1 evőkanál chia mag
  • víz tetszőlegesen