A zöld turmixod, ami igazán felturbózza és még táplálóbbá teszi, azok a jó minőségű zsírok és olajok. Tehetsz a zöld turmixba kókuszzsírt, olajakat mint például: (oliva, tökmag, lenmag, mák olaj) Őrölt vagy tört lenmaggal, chia maggal is gazdagíthatod a turmixod. Az avokádó is csodálatos zsír forrás. Jótékony hatása van a májra is.
Nagyon fontos, hogy tudd!! A zöldségek és gyümölcsökben vannak zsírban oldódó vitaminok is, amik akkor oldódnak ki, ha zsírokat is fogyasztasz.
A zsírok másik előnye, hogy segítenek kontrollálni a farkas éhséget ugyanis az mellett , hogy nagyon jó energia források a testnek, telítenek és nem engedik az ételben lévő szénhidrátoknak gyorsan megemelni a vércukor szintjét.
A programomban mindig felhívom az ügyfeleim figyelmét, hogy a gyümölcsök mellé egyenek pár szem natúr magot, mandulát, diót, kesudiót, ezzel lassítva a gyümölcsökben lévő cukrok felszívódását.
Ezek a zsír és olaj források jótékony hatással vannak a szervezetre,mértékkel nyugodtan fogyaszthatjuk őket diétázás közben is.
Miből mennyit?
- Kókuszzsír : 1-2 kiskanál
- Oliva olaj: 1-2 kiskanál
- Lenmag pehely: 1-3 evőkanál
- chia mag: 1-3 evőkanál
Zöld turmix recept
- 2-3 marék spenót
- 1-2 marék meggy
- 1 kiskanál kókuszzsír
- ½ avokádó
- 1 alma
- 1 evőkanál lenmag pehely
- 1 evőkanál chia mag
- víz tetszőlegesen