25

máj

L. Ákos – 40 éves mérnök

Szia Betty! Először is megköszönöm, hogy segítettél életmódom kisfokú megváltoztatásában. Sajnos, arra kis hatásod van, mit tegyek és mit ne tegyek a munkámmal kapcsolatban, az ugyanis az egyik hobbim, szeretem csinálni, és ha már csinálok valamit azt igyekszem mindig jól csinálni. Így aztán kissé kihasználom a szervezetemet. Ehhez, egyre inkább kerestem azokat az ellensúlyokat, melyet felhasználhatok a szervezetemmel való békés együttélést javítja és egyensúly felé kormányoz.

Hosszú évek alatt alapos és kitartó munkával már elértem a 85 kg-ot. A pocakom kissé zavarni kezdett. Így első lépésben a 80 kg elérését és megtartását tűztem ki fő célomnak. Másrészt a kicsit kiszipolyozott szervezetem számára némi kárpótlásként idejét éreztem annak, hogy adjak a testemnek valamit, ne csak szívjam erejét nap, mint nap. Mérnökként számító vagyok, eltökélt és logikus. Ezt biztos te is megtapasztaltad.

Viszont a napi rutinomat az étkezésekkel 80%-ban átalakítottad. Segítségeddel legyőztem magam

Így elviselhető a fegyelem, néha engedek a nem olyan erős és kitartó családnak és csatlakozom hozzájuk némi nem oly egészséges fogásra.

Így simán elviselhető, mi több? Az elmúlt időszakban a következő változások jelentkeztem a viselkedésemben.

  • energikusan indulnak a munkanapjaim (is)
  • tudatosabban választom meg hova megyek élelmiszerért, és ott is mely polcokat keresem, nézem meg, egyszerűbb elkerülni, mint elsétálni a vonzó termékeket tartalmazó polcok mellett
  • olyan változásokat érzek, mintha kissé könyebben viselném a napi stresszhelyzeteket, egyre többször fordul elő, hogy nem húzom fel magam olyan dolgokon, amin nem is olyan rég már rég robbantottam volna, vagy legalább is kevésbe pöccenek be
  • a könnyebb vacsorák, vagy “vacsorák” után kiegyensúlyozottabbak az éjszakák, bár alvásra eddig sem volt panaszok

“Röviden” így foglalnám össze a közel három hónap eseményeit.

Annyit mondanék, hogy köszönöm. Aranyos voltál, és megértő. Remélem azért a kitartásommal és eltökéltségemmel meglepetést okoztam.