A diétákban legtöbbször a vacsora a probléma, mert enne is az ember valamit, de ugye vacsorára már igazán csak a zöldségek ajánlottak, nagyon kevés kis fehérjével.

Ez az étel tökéletes választás, mert a savanyú káposztából nem lehet eleget enni, annyira jó hatása van a szervezetünkre.

Regenerálja a bélflórát, ezáltal erősíti az immunrendszerünket és rengeteg értékes vitamint, tápanyagot tartalmaz és kalória szegény, így mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható.

Hozzávalók:

0,5 kiló savanyúkáposzta

0,5 fej vöröshagyma (kihagyható)

200g-300g füstölt sonka, vagy szalonna

2-3 darab babérlevél

őrölt feketebors

őröltkömény, vagy ha szereted, akkor egészkömény ízlés szerint.

Elkészítése:

  1. megpirítjuk a sonkát, ha kell tegyünk alá zsiradékot

2. hozzáadjuk a hagymát és összesütjük a sonkával

3. 1x -2x vízzel átmossuk a savanyúkáposztát

4. majd hozzáadjuk a sonkához

5. babérlevéllel, köménnyel, borssal fűszerezzük

6. öntünk alá 2-3 deci vizet és körülbelül félóra alatt összepároljuk

Köretként húsokhoz, reggeli tojásrántottához, vagy vacsorára önmagában fogyasztjuk.

Egészségedre

Kívánom legyél jól és egyél jól

Szeretettel

Lovró Betty