Ezt a salátát akkor ajánlom, amikor sok energiára lesz szükséged, természetesen gazdagíthatod, tojással és hússal, vagy akár hallal is.

Hozzávalók:

4 közepes db sárgarépa

3-4 marék minél sötétebb zöld salátalevél keverék

500 g csicseriborsó konzerv

1 közepes lila hagyma

½ csokor petrezselyem

2 narancsból facsart narancslé

1 teáskanál római kömény

3 ek olívaolaj

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A sárgarépákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Majd egy keverőtálba szórjuk a salátalevél keverékkel együtt.

Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, a vékonyra szelt lila hagymát, az apróra vágott friss petrezselymet, és meglocsoljuk a narancsból facsart lével.

Megszórjuk az előzőleg egy picit megpirított római köménnyel, megsózzuk és jól meglocsoljuk olívaolajjal.

Nincs más dolgunk, mint jól összekeverni az egészet és fogyaszthatjuk is!

Legyetek és egyetek jól!

Betty