Na ez is érdekes, amikor az ember önmagáról ír esettanulmányt.

 Na, de én most kiteregetem a szennyest.

Írhatnám azt is, a hízásom története 2019-ben, és a fogyásom története 2020-ban. Tavaly csak nem fél év alatt sikeresen szedtem fel 15 kg, hogy hogyan Ne kérdezzétek 🙂 Hát csak úgy fel jött 2 kg, aztán megint egy pici, és mire észbe kaptam már kicsi volt minden ruhám, szégyelltem magam a férjem előtt, nem szerettem ha meztelenül lát, sokszor volt rossz kedvem, mert nem éreztem jól magam a bőrömben.  Nem szerettem sehova elmenni, mert fel kellett öltözni és bizony a kedvenc ruháim vagy nem jöttek rám, vagy nem jól álltak. Aztán egy kicsit még dédelgettem ezt az állapotot, talán akkor jött fel az utolsó 2 kg.

De az már nagyon „fájt”. Belekezdtem diétákba tartott 1-2 napig próbálkoztam össze-vissza, de nem volt akaratom sem és kitartásom sem. Valahol a karantén elején az első hetünk a gyerekkel úgy telt otthon, hogy kb. csak ettem egy kis sósat aztán, egy kis édeset, vagy mindent, ami otthon volt ja és a gyerek maradékáról se feledkezzünk el. Ez volt valahol az a pont, ahol mérlegeltem magamban, hogy ha ez így megy hamarosan 80-90 kiló leszek. Ezt abba kell hagynom, el kell kezdenem diétázni, be kell tartanom és kész, nincs más út.

Nagyon keményen eldöntöttem, hogy nem akarom ezt tovább.

Bevásároltam, előkészültem, fotóztam, mértem, mindent úgy csináltam, ahogyan az ügyfeleimnek is tanácsolom a 0. napi teendőket. Majd elkezdtem… kemény volt a nagy zabálások után, mert azok voltak. Szenvedtem, ha éhes voltam ettem, de nem azt, amit akartam. Aztán, pár nap után elkezdett jobb lenni, könnyebben elindultak lefelé a kilók, 1 hét, 2 hét….

Volt hogy megállt a súlyom, aminek szakmailag minden okát ismertem, és tudtam, hogy normális, igen így kell lennie, de lelkileg elviselhetetlen volt.

Elegem volt 12 napja nem mozdult a mérleg.

  • abbahagyom
  • de, akkor dagadt maradsz
  • nem baj
  • csokit akaroooook
Betty esettanulmány

Ilyen és ehhez hasonló mérlegelések mentek a fejemben.

Azt gondolom a legtöbben ezen a ponton adjuk fel, és magyarázzuk meg magunknak, hogy miért is van elegünk ebből, és miért is fogjuk most megenni, azt a csokit, vagy állunk meg a Mekiben egy Isteni sajtburgerre sült krumplival, kólával. Pedig pont ez a pont, ahol tovább kell menni és újra befog indulni a fogyás.

De ehhez kell valaki, aki tartja benned ilyenkor a lelket, hogy tovább csináld és csoki helyett az almát válaszd. Tovább mentem és 2 nap múlva a mérleg 0,5 kilóval kevesebbet mutatott. A 9 hét alatt, amíg lement a 10 kiló voltak még hullám völgyek, ugyanilyen nehezek voltak, csak állt-csak állt a súlyom, hiába tudtam, hogy majd elindul.

Lelkileg nehéz kivárni, hiszen azt szeretném, ha már vékony lennék és ehetném újra a csokit, fagyizhatnék a gyerekkel nem csak nézném, igen azt sem nyaltam le ami épp lecsöpög a ruhájára, mert tudtam, hogy sajnos egy pici elhajlás is napokra állítja le a zsírégetést. Aztán valahogyan, mindig folytattam, tartottam 100%-ig az étrendet, annak ellenére, hogy a család körülöttem evett, sőt sütöttem ez alatt az idő alatt kenyeret, kiflit, palacsintát, pogácsát.

Könnyű volt? Nehéz volt?

Voltak hetek mikor nagyon könnyű, és voltak mikor nehéz, de most amikor nézem az előtte-utána képeim, és ahogyan érzem most magam, azt mondom minden nehéz pillanat megérte. Talán nem véletlen, hogy tavaly annyi mindenen mentem keresztül, aminek a vége +15 kiló lett, mert így még hitelesebben még megértőbben tudom segíteni az ügyfeleim végig a programjukon.

Ha szeretnéd, hogy neked is segítsek, vagy te is hasonló nehézségekkel küzdesz, keress meg bátran és együtt lefogyunk!

Szeretettel: Betty