Mire jó a burpee?

Tényleg a legjobb zsírégető és anyagcsere gyorsító mozgás?

Mivel a burpee egy intenzív edzésforma, így ez a gyakorlat az egyik legjobb zsírégető és anyagcsere gyorsító mozgás. Tanulmányok kimutatták, hogy a magas intenzitású gyakorlatok, mint amilyen a burpee is, 50%-kal több zsírt égetnek el, mint a hagyományos erősítő edzések.

Nem utolsósorban pedig a burpee edzések lényegesen kevesebb időt igényelnek, mint a hagyományos erősítő vagy kardio edzések. Meg fogod látni, hogy csupán néhány perc burpee elég izzasztó tud lenni!

Hasznos tipp: Első alkalommal mérd fel a kondíciódat, és nézd meg egyszerre mennyit bírsz megcsinálni. Érdemes (papíron vagy gépen) vezetni az eredményt, hogy alkalmanként legyen mihez viszonyítanod, így fokozatosan tudod majd növelni saját teljesítményedet.

A négy-hatütemű fekvőtámasz az a gyakorlat, ami során – ha jól csinálod –mocskosul elfárad a lábad, a törzsed, a karod, miközben a tüdődet is kiköpöd, vagyis nyugodtan kiérdemelte a világ egyik legutáltabb gyakorlatának járó címet. És ezen a megállapításon az sem nagyon segít, hogy elég jól égeti a kalóriát. A helyzet viszont az, hogy a legtöbb szakember szerint pedig gyűlöleted tárgya éppen az egyik legjobb dolog, amit a testeddel művelhetsz.

a legtöbb szakembernek azaz általános vélekedése a négyütemű fekvőtámaszról – illetve annak hatüteművé nehezített változatáról –, azaz a burpee-ről, hogy az egyik legjobb gyakorlat, mert

  • szinte minden izomcsoportot megmozgat és erősít,
  • erőteljesen felpörgeti a szívet, a véráramlást,
  • így elég jó kalóriaégető hatása is van,
  • és nem utolsósorban: bárhol végezhető.

Burpee-re fel!

Betty

forrás :

fogyas.info

player.hu