Vannak akik, vallási okokból böjtölnek, vannak akik a testükért, és vannak akik fogyni szeretnének.

A böjt nem szabad, hogy a fogyásról szóljon!

Ez a részleges böjt, amit én össze állítottam nem a fogyásra van tervezve.

Illetve a neve is regeneráló és immunerősítő böjt , ha fogyni szeretnél az 5 nap után tudok neked segíteni benne bátran keress meg.

DE most a legfontosabb hogy ne azzal foglalkozz mennyit mutata a mérleg.

NE IS ÁLLJ RÁ!!!

Nem szabad, hogy most ebben az 5 napban ez határozza meg a böjtöd sikerességét, hogy mennyit mutat a mérleg azt nem a böjttel kell elérni.

Most 5 napig az legyen fontos, hogy belülről hogy van a tested

és ne az, hogy kívűlről, hogy nézel ki.

Ez a böjt az egészségről szól.

A böjt alatt sokkal inkább arra figyelj 3-4. naptól hogyan érzed magadat?

Erre tedd a figyelmedet, hogy te mit érzel és egy percet se szánj arra mit mutat a mérleg.

Miket fogsz érezni a 3-4. naptól?

Könnyebb lesz a tested.

Kisimultabb az arcod.

Szebb lesz a bőröd.

Javul az alvásod.

Vagy csak úgy jobban vagy.

Az energia szinted is javulhat, ha eleget alszol.

Milyen hatásai vannak belsőleg a böjtnek?

GYullaldás csökkentő

  • a hormonjaid elkezdenek jó irányba rendbe jönni, vissza állni

A „takarékos üzemmód” többek között jótékony hatással van a vérkeringésre, a magas vérnyomásra. Segíti a lúgosítás folyamatát. A legújabb kutatások szerint még a rákos betegségek megelőzésében is szerepet játszik. Kedvezően befolyásolja a hormonháztartást. Ez hasznosságának csak a néhány legfontosabb területe.

A böjtölés hatása akkor eredményes, ha bizonyos feltételeket betartunk. A szabályok nagyon egyszerűek. A legfontosabb, hogy a saját fizikai állapotunkhoz igazítsuk. Ha tisztító kúrát végzünk, utána soha ne nehezen emészthető ételekkel folytassuk.

A böjt jótékony egészségügyi hatásai

-Fogyás, az emésztőrendszer pihentetése

Míg a hasnyálmirigy pihentetése vitatott téma, addig az emésztőrendszer pihentetése már vitathatatlan előnye a böjtölésnek. Érdekes tény, hogy a böjt során jelentős mértékű viceláris zsír csökkenés érhető le, tehát elsősorban a hasi zsír mértéke csökken. Ez amiatt is fontos számunkra, mivel a hasi zsír jelenti a legnagyobb egészségügyi kockázatot (a szív-és érrendszeri megbetegedések, 1-es, 2-es típusú cukorbetegség és a stroke kockázatát is megnöveli).

-Gyulladáscsökkentő hatás

Egy elhízásról készült riport is beszámolt már a böjtölés gyulladás csökkentő hatásáról. A legkülönfélébb megbetegedések mögött bizonyították már be a rejtett gyulladások meglétét. Továbbá az elhízással is összefüggésbe hozhatóak a szervezetben végbemenő gyulladásos folyamatok. Így nagyon lesarkítva bármi, ami csökkenti a gyulladást, segítséget nyújthat a fogyásban is (Stockman et al. 2018).

-Böjt és inzulinérzékenység

Tudtad, hogy a böjt segíthet az inzulin receptorok érzékenyítésében? Emiatt javasolható inzulinrezisztencia gyanúja esetében. Ez azért fontos, mert az inzulin elsődleges szerepe, hogy lecsökkenjen a vércukorszintünk étkezések után, azáltal, hogy bejuttatja a glükózt a sejtjeinkbe, energiával látja el szervezetünket sejtszinten. Azonban ha valami hiba csúszik a gépezetbe, az inzulin nem képes ellátni feladatát, folyamatosan magas marad a vércukorszintünk, sejtjeink éheznek, melynek hatására folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, egyre többet eszünk, amely hízáshoz vezet. Azonban az ördögi kör ezzel még korántsem teljes: testünk ennek hatására egyre több és több inzulint választ ki, mely folyamat egyre gyengülő inzulinérzékenységhez, végül pedig a hasnyálmirigy kimerüléséhez vezet, ekkor azonban már cukorbetegségről beszélünk. Ezért is nevezik az inzulinrezisztenciát a cukorbetegség előszobájának.

Végül egy két idézet

egy egyiptomi piramis felirata, i.e. 3800 :

Amit eszik, annak egynegyede saját magát, a háromnegyede pedig az orvost tartja életben.

Az önkontroll gyakorlatát némi böjttel kezdjük.

A böjt többet tesz az emberért, mint amit a legjobb gyógyszerek vagy a legjobb orvosok tudnak. (Mark Twain)

A böjtölés hatása számomra a test és lélek pihentetése, regenerálása Isten közelségében.” (Marie Helvin, divatmodell)

Sikeres és gyönyörű böjtöt kívánok

Szeretettel, Betty

források: